Ofte stilte spørsmål

Hvis du har kjøpt SwimCount og lurer på hvordan du skal tolke resultatet, kan du sende en e-post til oss på info@swimcount.com og vi vil hjelpe deg så snart vi kan. Husk å skrive hvor du kjøpte testen, lot.nr. og utløpsdato. Du finner lot.nr og utløpsdato på esken. Du må også legge ved et bilde av testresultatet (tatt innen 5 minutter for et gyldig resultat).

Litt lenger ned på denne siden finner du ofte stilte spørsmål om SpermCare kosttilskudd, og vitenskapelige artikler om SpermCount og sædkvalitet.


Hva er PMSCs?

PMSCs står for progressivt motile sædceller, og betyr noe sånt som raskt svømmende sædceller. Selv om mannen har mange sædceller, er det kun PMSCs som kan nå frem til egget i egglederen.

Hva måler testen?

SwimCount måler antall progressivt motile sædceller (PMSCs), altså de som svømmer godt nok til å nå frem til egget i egglederen. PMSCs er de eneste sædcellene som kan befrukte en kvinne, og er derfor den aller beste indikatoren på mannlig fertilitet.

Hvordan leser jeg av resultatet?

Jo mørkere farge, desto bedre resultat, som vist i referansefargene på begge sider av resultatvinduet.

 • Resultatet er IKKE et NEI eller JA svar.
 • Husk at det kun trengs EN sædcelle for å befrukte et egg.
 • For å ha en normal sædkvalitet trenger du minst 5 millioner PMSCs per milliliter sæd.
 • Resultatet viser hvor mange PMSCs som finnes i prøven.
 • Fargen i resultatet sammenlignes med referansefargene på hver side av resultatvinduet. Den fargen som er mest lik fargen i resultatvinduet, er resultatet på testen.

Resultatet kan fremstå blått/lilla avhengig av lyset i rommet der du er. Se figur under hvordan fargen i resultatvinduet tilsvarer antall progressivt motile sædceller:

Hvordan bruker jeg SwimCount sædkvalitetstest?

Vennligst se hele instruksjonsvideoen her:

Du kan laste ned instruksjoner for SwimCount sædkvalitetstest på norsk ved å trykke her.

Er SwimCount sædkvalitetstest godkjent av myndighetene?

Ja. SwimCount er godkjent av følgende myndigheter:

 • SwimCount ble CE-godkjent 29. mai 2015. CE-sertifikatet er utstedt av The British Standards Institution.
 • SwimCount ble FDA-godkjent 27.juni 2019 for salg i USA.
 • SwimCount er også godkjent for salg i Brasil (ANVISA) og i Saudi Arabia (SFDA).

I hvilke land selges SwimCount Sædkvalitetstest?

SwimCount selges i Østerrike, Belgia, Chile, Tsjekkia, Danmark, Finland, Tyskland, Hellas, Hong Kong, Ungarn, Italia, Malaysia, Mexico, Nederland, New Zealand, Filippinene, Polen, Singapore, Slovakia, Slovenia, Spania, Sverige, Sveits, Tyrkia, Storbritannia, USA og Vietnam

Er det noen årsaker som kan føre til falskt resultat?

Ja, de følgende årsakene kan gi feilaktig resultat:

 • Hvis man utfører testen for tidlig etter forrige ejakulasjon. Prøven som skal analyseres bør samles minst 2 dager etter, men ikke mer enn 5 dager etter, forrige utløsning.
 • Hvis man ikke holder testen horisontalt gjennom hele testperioden.
 • Hvis man tilsetter feil volum til testbrønnen. Det skal tilsettes nøyaktig 0,5 ml sæd. Dette gjøres med overføringssprøyten som følger med i esken.
 • Hvis det er bobler i sædvæsken når den tilsettes testen.
 • Hvis testen ristes.

Er det noe jeg kan gjøre for å øke mitt antall progressive motile sædceller?

Dette kan bedre din sædkvalitet:

 • Ikke utsett testiklene for varme. Det er en god grunn til at de henger utenfor kroppen. Du har kanskje merket at de henger ned når du er varm, og kryper opp når du er kald? Det er for å legge til rette for perfekt temperatur for sædproduksjonen. Så dusj i stedet for å ta varme bad, og hold deg unna badstu og setevarmer i bilen. Sitt med knærne fra hverandre, ikke beina i kryss. Og bruk løse boksere og bukser.
 • Ikke bruk anabole steroider. Mannlig fertilitet kan ofte bli normal igjen etter endt bruk av steroider, men ikke alltid. Aldri stopp å bruke medisiner legen din har gitt deg uten å være enig med legen om dette på forhånd.
 • Det er alltid en god ting å ta vare på deg selv i form av å spise sunt, trene regelmessig, slutte å røyke/snuse og redusere alkoholinntaket.

Hvor nøyaktig er SwimCount?

SwimCount har en nøyaktighet på 95%. Sensitiviteten er 96% og spesifisiteten er 91%.

Dette betyr at dersom testen viser at din sædprøve har mindre enn 5 millioner PMSCs/ml er det 96% sannsynlig at resultatet er riktig. Hvis testen viser at sædprøven din har flere enn 5 millioner PMSCs/ml er det 91% sannsynlig at resultatet er riktig.

Hvorfor er SwimCount bedre enn de andre testene som allerede finnes på markedet?

SwimCount er den eneste hjemmetesten som kan måle konsentrasjonen av progressivt motile sædceller, som er de eneste sædcellene som kan befrukte et egg naturlig, og dermed gjøre henne gravid. Mens andre tester måler totalt antall sædceller, kan SwimCount skille mellom de virkelig gode svømmerne og de som ikke kan svømme. Det er ingen vits å vite hvor mange sædceller du har totalt. Det viktige er å vite hvor mange sædceller du har som har mulighet til å nå frem til egget i egglederen. Derfor gir SwimCount et nøyaktig svar på fertilitetspotensialet i sædprøven.

Vil resultatet bli stående på testen slik at jeg kan vise den til legespesialister?

Nei. Resultatet kan bli feilaktig hvis man lar testen ligge lenge. Derfor bør du ta et bilde for dokumentasjon etter 30 minutter, slik det står i bruksanvisningen.


Ofte stilte spørsmål om SwimCount™ SpermCare Kosttilskudd

Hva er SwimCount SpermCare?

SwimCount SpermCare er et kosttilskudd som inneholder selen og sink, og er tilpasset menn som bryr seg om sin sædkvalitet.

 • Selen bidrar til normal produksjon av sædceller
 • Sink bidrar til normal fertilitet og reproduksjon
 • Sink bidrar til å opprettholde normale testosteronnivåer i blodet
 • Selen og sink bidrar til å beskytte sædceller mot oksidativt stress
 • Inneholder også Aronia-ekstrakt, Lycopene, Coenzyme Q10 og vitaminer

En pakke SwimCount SpermCare inneholder 180 depottabletter, nok til 3 måneders bruk.

Hvordan bruker man SpermCare?

2 tabletter tas sammen med mat over en tidsperiode på minimum 90 dager. Ikke bruk mer enn anbefalt daglig dose.

 • Kun for menn over 18 år
 • Kosttilskudd bør ikke erstatte et variert kosthold
 • Oppbevares tørt og kjølig
 • Oppbevares usynlig og utilgjengelig for barn

Når bruker man SpermCare?

Hvis du har LAV sædkvalitet

Hvis du har tatt en SwimCount Sædkvalitetstest og resultatet viste lav sædkvalitet, er det anbefalt å bruke SpermCare kosttilskudd i minst 90 dager. Ingrediensene er nøye plukket ut, og kan hjelpe med å opprettholde sædkvaliteten. En forbedret sædkvalitet øker dine sjanser for å gjøre din partner gravid.

Hvis du har NORMAL (Middels eller Høy) sædkvalitet

Hvis du har tatt en SwimCount Sædkvalitetstest og resultatet viste normal (middels eller høy) sædkvalitet, anbefaler vi likevel å bruke SpermCare kosttilskudd for å beholde den gode sædkvaliteten. En god sædkvalitet gir gode sjanser for å gjøre din partner gravid.

Når perioden for bruk av SpermCare er over (minst 90 dager), er det lurt å ta en ny SwimCount Sædkvalitetstest, fordi resultatet av din sædkvalitet kan variere.

Kliniske studier

Her finner du vitenskapelig dokumentasjon for SwimCount:

Comparison of the SwimCount Home Diagnostic Test with Conventional Sperm Analysis, Castello et al. 2018, Advances in Andrology & Gynaecology

Clinical validation of a home test kit for semen quality analysis; comparison with gold standard i.e. conventional sperm counting, Garcia-Láez, IVIRMA Poster at ASRM 2017

Sperm quality and its relationship to natural and assisted conception: British Fertility Society Guidelines for practice, Tomlinson et al. 2013, Human Fertility

Emerging technologies for home-based semen analysis, Yu et al. 2017, Andrology